Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Το κύκνειο άσμα της διαστημοσυσκευής Κασσίνι.







Βλέπουμε μια εικόνα από μια σειρά από πανέμορφες ρετρό αφίσες που σχεδιάστηκαν για να γιορτάσουν το Μεγάλο Φινάλε της διαστημοσυσκευής Κασσίνι μετά από σχεδόν 20 χρόνια παραμονής στο διάστημα.

 Τα σύμβολα που εμφανίζονται στην αφίσα αντιπροσωπεύουν τους τέσσερις πλανήτες που επισκέφθηκε το Κασσίνι (από αριστερά προς τα δεξιά): η Γη, η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Κρόνος.



Η NASA παρουσιάζει: ¨Το φινάλε της διαστημοσυσκευής Κασσίνι¨

Κρόνος



15 Σεπτεμβρίου 2017



Τέλος αποστολής: 3 μ.μ. Ωρα Ελλάδας (5:04 π.μ. PDT)



Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο διάστημα, το διαστημόπλοιο Cassini της NASA ξεκίνησε το τελευταίο κεφάλαιο της αξιοθαύμαστης ιστορίας της εξερεύνησης: Το μεγάλο φινάλε. Είκοσι δύο ¨καταδύσεις¨ μέσα από το διάστημα μεταξύ του πλανήτη Κρόνου και των δαχτυλιδιών του - μια εντελώς νέα επιστημονική αποστολή στα αχαρτογράφητα νερά του διαστήματος

Το φινάλε όχι μόνο θα αποκαλύψει νέες λεπτομέρειες για τον αέριο γίγαντα πλανήτη Κρόνο και το περίπλοκο σύστημα δαχτυλιδιών και δορυφόρων που υπάρχουν στον πραγματικό ¨άρχοντα των δακτυλιδιών ¨, αλλά επίσης θα εξασφαλίσει ότι δύο από τις μεγάλες ανακαλύψεις του Cassini - φεγγάρια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν συνθήκες ζωής - θα παραμείνουν ανέγγιχτα για μελλοντική εξερεύνηση. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, το Cassini θα βυθιστεί μέσα στον Κρόνο και θα γίνει μέρος του ίδιου του πλανήτη.



Η έμπνευση για αυτήν την ρετρό αφίσα προήλθε από μια κλασική αφίσα της συναυλίας του θρυλικού Ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin στο στάδιο του Σικάγο των ΗΠΑ  στις 6 Ιουλίου του 1973.

 Από το: Εργαστήριο Αεροπρόωσης της ΝΑΣΑ  - NASA/Jet Propulsion Laboratory-Caltech


Σχετικός σύνδεσμος : https://saturn.jpl.nasa.gov





Πηγές υπάρχουν επίσης και στις παραπομπές του κειμένου (οι λέξεις με τα μπλε γράμματα)

         

Απόδοση στα Ελληνικά : Δημήτρης Γκίκας.

Για διορθώσεις μετάφρασης ως προς το πρότυπο κείμενο, απορίες, ή συμπληρώματα, γράψτε μας: gikasd63@hotmail.com



Εάν, κατά την άποψή σας, υπάρχουν επιστημονικά λάθη στο πρότυπο κείμενο η ομάδα μας δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει χωρίς την συναίνεση του αρθρογράφου. Για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή επικοινωνήστε με την πηγή του άρθρου.