Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Η μαγεία του Ήλιου μας σε ποιότητα 4k

Η NASA χρειάστηκε 300 ώρες για να δημιουργήσει αυτό το μαγευτικό βίντεο του Ηλίου με ανάλυση 4k 

Πάντα λαμπερός, πάντα πλημμυρισμένος από φλόγες, φως και ενέργεια. Στην πανταχού παρούσα ενεργειακή του προσφορά, η Γη "κολυμπά" σε μια ατέλειωτη παλίρροια σωματιδίων. Κάθε φορά που το ήμισυ της Γης αντικρίζει τον Ήλιο, βιώνουμε τη φωτεινότητα της ημέρας, την ενέργεια του Ήλιου που επηρεάζει το κλίμα, την βιολογία, και πολλά άλλα πάνω στον πλανήτη μας. Το πρόσφατο βίντεο για το μητρικό μας άστρο από το Παρατηρητήριο Solar Dynamics της NASA (SDO) είναι το πιο λεπτομερές που έχει γίνει ποτέ, και είναι εντελώς συναρπαστικό.


Το SDO εκτοξεύτηκε το 2010 για να παρακολουθεί τον Ήλιο όλο το 24ωρο, καθώς και να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πώς επηρεάζει τη Γη μας. Για να επισημάνει τις διαφορετικές θερμοκρασίες των ηλιακών υλικών, το SDO καταγράφει πλάνα του ήλιου σε 10 διαφορετικά μήκη κύματος. Και όλα αυτά τα μήκη κύματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος έχουν πλέον συγκεντρωθεί σε ένα βίντεο.





Η ταινία λοιπόν αυτή, το βίντεο όπως συνηθίζουμε να λέμε, διάρκειάς 30 λεπτών διαθέτει ακόμη και μια ειδική μουσική επένδυση, ένα soundtrack, από τον Γερμανό συνθέτη Lars Leonhard. Η απεικόνισή αυτή προσφέρει μια πραγματική νέα προοπτική για τη δική μας σχέση με τις μεγάλες δυνάμεις του σύμπαντος. 

Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε αυτή την μαγευτική και τη πιο λεπτομερή εικόνα της γιγαντιαίας σφαίρας ενέργειας, που βρίσκεται στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος.

------------------*----------------

Ενημερωθείτε για θέματα Αστρονομίας και Επιστήμης στις ομάδες μας στο Facebook:


Πηγές υπάρχουν επίσης και στις παραπομπές του κειμένου (οι λέξεις με τα μπλε γράμματα)

Απόδοση στα Ελληνικά : Δημήτρης Γκίκας.
 Για διορθώσεις μετάφρασης ως προς το πρότυπο κείμενο, απορίες, ή συμπληρώματα, γράψτε μας: gikasd63@hotmail.com  η αφήστε μήνυμα inbox στη Σελίδα:

 Επίσης εάν θέλετε να δημοσιευτεί στο μπλόγκ μας κάποια δική σας εργασία, άρθρο, ή paper σχετικά με την επιστήμη, αποστείλατε τα άρθρα αυτά συνοδευόμενα απαραίτητα από τη σχετική βιβλιογραφία, και την σχετική έντυπη άδεια σας για δημοσίευση στο μπλόγκ μας, στη διεύθυνση: gikasd63@hotmail.com  . Η δημοσίευση είναι εντελώς δωρεάν.

Εάν, κατά την άποψή σας, υπάρχουν επιστημονικά λάθη στο πρότυπο κείμενο η ομάδα μας δεν μπορεί να παρέμβει και να το αλλάξει χωρίς την συναίνεση του αρθρογράφου. Για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή επικοινωνήστε με την πηγή του άρθρου.

 Το κείμενο υπόκειται σε επικαιροποίηση αν υπάρξουν έγκυρες διορθώσεις ή νέα στοιχεία που αφορούν το θέμα του άρθρου. 

Για την ομάδα : @Aratosastronomy